dissabte, 7 de novembre del 2009

XESCO BOIX i la DESCRIPCIÓ

Per fer una introducció a la classe sobre la descripció, la professora Rosa, ens va posar diferents registre de àudio i vídeo en el qual s'hi podia escoltar i veure diferents maneres de descriure (persones, animals, coses, llocs,...).
La Rosa ens volia fer donar compte que la descripció l'utilitzem en moltes situacions sense donar-nos compte i va fer que ens fixéssim amb més atenció.

XESCO BOIX:

Xesco Boix i Masramon va ser el pioner de l’animació en aquest país. La seva feina és encara eina de treball per a mestres i educadors i el seu material continua vigent. Al llarg de la seva vida va gravar 35 discos i cassettes i publicar 10 llibres. A més, va fer més de 6.000 cantades en directe, majoritàriament per a la mainada. La seva feina va esdevenir una lluita pacífica, però lluita. L’arma va ser una guitarra, l’eina, les cançons i la voluntat, la de canviar tantes i tantes coses.


CANÇO DEL GRIPAU BLAU:


Vaig conèixer un gripau blau
un gripau blau babau
que es creia ser però de veritat
res més que un príncep encantat.

No es movia el gripau blau
el gripau blau babau
i es creia ric i tan bonic
que no volia cap amic.

Es pensava el gripau blau,
el gripau blau babau,
que era el seu cau com un palau
mireu si n’era de babau.

Ja feia dies que el gripau blau
que el gripau blau babau
de creure’s tan, tan important
a poc a poc s’ha anat inflat.

Molt em temo que el gripau blau
que el gripau blau babau
d’inflar-se tant li pot passar
que faci un pet com una gla.

La canço del gripu blau, va ser una de les escollides per la Rosa perquè era un bon exemple igual que la cançó de l'aladdin, el gato perez de Pedre Navaja, com un pany de Raimon,...


Aquesta classe va ser per a fer una introducció a l'activitat que haviem de preparar des de feina dies de Qui ets tu?. Era una activitat on s'havia d'utilitzar la descripció( ulls, cames, caràcter,...) d'una persona de la classe i aixó poder utilitzar les tècniques descriptives del dossier que ens van repertir a classe i de la classe més lúdica d'audio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada